tips huis verkopen

Huis verkopen? Deze 10 tips helpen je op weg

Wil je weten hoe je jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor potentiële kopers?  Met deze vijf tips zorg je ervoor dat je woning helemaal klaar is voor de verkoop. Het verhuizen kan bijna beginnen!

1. Kies een betrouwbare makelaar

Het is belangrijk dat je de makelaar kan vertrouwen. Kies een makelaar die bij je past. Ga voor een makelaar die is aangesloten bij een vereniging voor makelaars. Daarbij kun je denken aan NVM of VBO. Zo weet je zeker dat de makelaar zich houdt aan een aantal belangrijke spelregels. Informeer ook naar wat je krijgt voor het afgesproken bedrag.

2. Lever de juiste informatie aan

Informeer vooraf op welke manier de makelaar je huis promoot. De informatie die wordt vrijgegeven over je huis moet juist, relevant en interessant zijn. Zorg daarom bijvoorbeeld altijd voor recente foto’s van je huis!

3. Zorg dat je huis netjes is

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar een eerste indruk kun je maar één keer maken niet waar? Ruim je huis op en houdt persoonlijke bezittingen (zoals vakantiesouvenirs) uit het zicht.

4. Geef kopers de ruimte

Wanneer kijkers naar je huis komen kijken is het van belang dat ze de kans krijgen om mening te geven. Het is daarom handig als je er zelf niet bij bent wanneer de makelaar met kopers langskomt. Regel je de verkoop zelf? Probeer dan niet te reageren op meningen van kopers.

5. Laat je woning ingericht of leeg achter

Ben je inmiddels verhuisd en woon je dus niet meer in je vorige woning? Zorg dan dat je huis helemaal leeg is of juist alsof het eruit ziet alsof er iemand woont. Het geeft geen goede indruk als er slechts een paar meubels links en rechts staan.

6. Pak achterstallig onderhoud aan

Doe een aantal (kleine) klusjes om kopers een goede indruk te geven. Je kunt hierbij denken aan het witten van de muren, het repareren van een lekkende kraan of het vastzetten van losliggende plinten. Zo maak je je huis aantrekkelijk voor kopers zonder dat het veel geld kost.

7. Blijf top of mind bij je makelaar

Blijf in contact met je makelaar. Zorg dat je ‘top of mind’ blijft. Bel je makelaar ongeveer één keer per maand. Zo zorg je ervoor dat hij zich optimaal blijft inspannen om je woning te verkopen.

8. Laat je adviseren door een verkoopstylist

Een verkoopstylist kan je helpen om je woning klaar te maken voor de verkoop. Maar liefst 70% van de gerestylede huizen wordt binnen drie maanden verkocht. Geef je liever geen geld uit aan een stylist? Je kan ook zelf zorgen dat je huis er mooi, schoon en ruim uit ziet, bijvoorbeeld door onze tips op te volgen!

9. Zorg voor een nette tuin

Een mooie en opgeruimde tuin zorgt ervoor dat je woning nog beter overkomt. Heb je al een tijd niks aan je tuin gedaan? Zorg dan voor wat kleurrijke planten en blijf de tuin onderhouden zolang je huis te koop staat.

10. Laat ruimtes groter lijken

Een groot huis staat op bijna alle verlanglijstjes van aanstaande kopers. Zorg er daarom voor dat je huis zo groot mogelijk lijkt. Een kamer lijkt kleiner als er veel meubels staan. Haal overbodige meubels weg en zet ze zo neer dat de ruimte groter lijkt.

Huis verkopen?

Wij hopen dat deze 5 tips je helpen om je huis te verkopen. Heb je vragen over het verkopen van jouw huis? Neem gerust contact op met een ervaren makelaar van De Bree Makelaars!