waarde huis verhogen

Zo verhoog je de waarde van je huis

Wil je je huis verkopen? Een goede makelaar helpt je om je huis snel te verkopen voor de prijs die jij in gedachten hebt. Maar zelf kun je ook veel bijdragen aan een snelle verkoop en een hoge verkoopprijs. Wij zetten vijf budgettips op een rij voor een hogere verkoopwaarde van je huis!

1. Creëer ruimte

Een ruim ogend huis wordt doorgaans veel hoger gewaardeerd dan een huis dat krap aandoet. Een belangrijke factor is het meubilair en de inrichting van je huis. Zorg ervoor dat daglicht niet wordt geblokkeerd en creëer open zithoeken. Staat er een bezichtiging op de planning? Ruim je huis goed op en verwijder overbodig meubilair.

Een manier om écht ruimte te creëren is het verwijderen van niet-dragende muren. Heeft je huis twee kleine slaapkamers naast elkaar? Is er een scheidingswand geplaatst tussen de keuken en de woonkamer, of tussen de woonkamer en de uitbouw? Dan kun je erover denken om een van de wanden te verwijderen. Zo krijg je veel meer daglicht in je huis en is je interieur daadwerkelijk ruimer geworden.

2. Maak werk van je tuin

De voortuin van een huis bepaalt de eerste indruk bij een bezichtiging. Staat de tuin vol oude fietsen of is de tuin overwoekerd met onkruid? Dan zullen bezoekers met een negatieve eerste indruk het huis binnengaan. Ook bij een achtertuin is dit belangrijk. Een achtertuin is een groot verkoopvoordeel voor mensen met kleine kinderen. Ook mensen die graag zonnen of tuinieren zullen een achtertuin waarderen.

Zorg ervoor dat de voortuin en achtertuin schoon en opgeruimd zijn. Let daarbij op onkruid, groene aanslag en wildgroei van takken.Zorg voor een bijgewerkte heg, een rechte schutting en gemaaid gras.

Dit lijkt veel werk, maar je zult versteld staan van wat je gedaan kunt krijgen op een vrije zaterdag!

3. Geef je keuken en badkamer een opknapbeurt

Het opknappen van de keuken, badkamer en toilet is een zeer goede maatregel om je huis in waarde te doen stijgen. Een grote renovatie van deze ruimtes kost natuurlijk veel geld maar er zijn altijd kleine verbeteringen te doen die toch van grote waarde kunnen zijn.
  • Vervang glas en spiegels waarop aanslag aanwezig is.
  • Verwijder ophopingen en haren uit de leidingen, zodat water goed wegstroomt.
  • Verwijder kalkaanslag op kranen en badkameronderdelen.
  • Zorg ervoor dat lades goed open- en weer dichtgaan.
  • Bij de badkamer en het toilet is het fijn als de deur moeiteloos op slot kan.
  • Verder kun je enkele beeldbepalende onderdelen vervangen, zoals een oude toiletbril.
Zo creëer je voor zeer weinig geld een nieuw ogende badkamer!

4. Zorg voor een frisse inrichting

Een koper is eerder geneigd je huis te kopen als hij zijn eigen ideeën op de ruimtes los kan laten. Het is daarom van belang dat je inrichting rustig en licht is. Vermijd felgekleurde muren en verwijder eventuele beeldbepalende wandversieringen. Ook kozijnen en deurposten zijn van grote invloed op de uitstraling van je huis. Zorg ervoor dat deze voorzien zijn van een nieuw laagje verf. Dit kost een weekendje klussen, maar het laat je huis zeker in waarde stijgen.

5. Ga voor duurzaam

Een duurzame woning is tegenwoordig erg in trek op de huizenmarkt. Natuurlijk beschikt niet iedereen over de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen, maar ook in andere dingen kun je duurzaamheid vooropzetten. Ondanks de hoge opstartkosten is een duurzame investering in je huis tegenwoordig erg rendabel. En als je je huis niet verkocht krijgt, geniet je zelf voortaan ook van veel lagere vaste lasten.

Heb je bijvoorbeeld nog een oude verwarmingsinstallatie of airconditioning? Is je huis voorzien van enkelglas of ontbreekt het aan goed isolatiemateriaal? Laat je goed voorlichten en plaats een modern en duurzaam alternatief. Dit kost al snel enkele duizenden euro’s, maar de waarde van je huis gaat ook met minimaal dit bedrag omhoog.

Wil je meer tips of ben je op zoek naar de juiste begeleiding bij de verkoop van je huis? Neem gerust contact met ons op!