waarom een makelaar

10 redenen waarom je een makelaar nodig hebt

Een makelaar inhuren kost geld en daarom kiezen mensen ervoor om op deze kosten te besparen. Is dit verstandig? Wij vinden van niet. ERA de Bree NVM Makelaars geeft je tien redenen om juist wél te kiezen voor een makelaar bij het kopen of verkopen van je huis.

1. Ratio v.s. emotie

Een huis kopen of verkopen is voor jou een grote stap die je misschien maar een aantal keer in je leven neemt. Het is onze expertise, wij zijn dagelijks bezig met het kopen en verkopen van huizen. Hierom kunnen wij emotie en ratio goed gescheiden houden en dit kan je veel geld besparen.

2. Uit handen geven van bezichtigingen

Sommige huizen zijn binnen een dag verkocht, maar meestal duurt het langer. Bezichtigingen zijn voor de verkoper meestal geen pretje. Onbekende mensen lopen door je hele huis, van kelder tot zolder. Als je voor een makelaar kiest, kun je deze bezichtigingen uit handen geven. Je kunt met een gerust hart weggaan terwijl de makelaar je belangen behartigt.

3. Ervaren sparringpartner aan je zijde

De periode van koop en verkoop gaat met twijfels gepaard. Is dit echt het perfecte huis voor mij? Klopt de prijs wel helemaal? Is de school van de kinderen niet te ver weg? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf stelt bij een grote beslissing als het kopen of verkopen van een huis. Een makelaar is de perfecte persoon aan wie je je twijfels kunt voorleggen. Bespreek deze met je makelaar om zo een weloverwogen beslissing te nemen.

4. Objectieve adviseur

Een makelaar kent de regio, het aanbod en het prijspeil. Je hebt dus een objectieve adviseur voor het vaststellen van de prijs, of het nu gaat om de koop van je droomhuis of de verkoop van je huidige woning.

5. Voorselectie aanbod

Het zoeken van een huis neemt enige tijd in beslag. Op de foto ziet het er wellicht mooi en netjes uit en de bijgevoegde omschrijving maakt het huis ook aantrekkelijk. Eenmaal aangekomen bij je droomhuis blijkt echter dat het aan een drukke weg ligt in een wijk die bij nader inzien niet erg veilig aanvoelt. Hier hoef je bij een makelaar niet bang voor te zijn. Een makelaar maakt een voorselectie wat je veel tijd bespaart.

6. Als eerste op de hoogte

Het internet heeft de huizenmarkt transparant gemaakt. Maar niet alle huizen staan op het internet en ook niet alle huizen worden meteen van de websites afgehaald zodra ze verkocht zijn. Je makelaar is daarentegen altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weet vaak al voordat een huis op de markt verschenen is, dat het te koop komt. Zo ben je er altijd als eerste bij!

7. Ervaren onderhandelaar

Onderhandelen over de prijs is altijd een gevoelig onderwerp. Hiervoor zijn sterke argumenten, een heldere blik en vooral een koel en helder hoofd van groot belang. Wij weten als geen ander hoe deze gesprekken gevoerd moeten worden en nemen deze gesprekken graag voor onze rekening.

8. Advies over verbouwing

Je krijgt bijna altijd te maken met een kleine of grote verbouwing. In je enthousiasme kun je de kosten hiervan snel onderschatten. Wij kijken met je mee en adviseren je over de verbouwing en de kosten. Zo kom je niet na de koop voor onaangename verrassingen te staan.

9. Advies over financiering

De financiering is een vak apart. Hoe kan ik offertes met elkaar vergelijken? Welke hypotheek past bij mij? Waar zal ik een offertje aanvragen? Dit zijn vragen die je jezelf stelt bij de koop of verkoop van je huis. Een makelaar adviseert en helpt je bij het maken van de juiste keuze.

10. Best mogelijke prijs

Er wordt over makelaars gezegd dat ze erg duur zijn. Echter, teveel voor je nieuwe huis betalen of te weinig voor je huis krijgen kost nog veel meer geld. Een makelaar zorgt ervoor dat je een huis voor een redelijke prijs koopt en genoeg krijgt voor je huidige woning.

Meer weten?

Een makelaar is de beste investering die je kunt doen bij het kopen of verkopen van je huis. Wij helpen je graag door het hele proces. Neem contact op voor meer informatie.