Taxatie voor jouw huis in Amersfoort

Heb je een woning gekocht of ben je van plan om te verbouwen en wil je hiervoor een hypotheek afsluiten? Dan zal jouw hypotheekadviseur of bank vragen om een gevalideerd NWWI-taxatierapport van je huis. Dit rapport stelt onafhankelijk de waarde van je woning vast.  Onze experts helpen je graag bij het verkrijgen van een NWWI taxatie voor je woning in Amersfoort.

NWWI Taxatie door een erkende taxateur.

Snel en zorgvuldig een taxatie van je woning, door een erkende taxateur en door alle banken in Nederland erkend.

Wat staat er in een taxatierapport?
Onze makelaars zorgen voor een gevalideerd taxatierapport. In dit taxatierapport staan belangrijke gegevens over de woning die de geldverstrekker nodig heeft om een hypotheek te kunnen verstrekken. Zo wordt de marktwaarde erin opgenomen, maar bijvoorbeeld ook gegevens over de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de ligging. Ook dienen er externe omstandigheden in het rapport opgenomen te worden. Bijvoorbeeld een bestemmingsplan voor de omgeving dat van invloed kan zijn op de marktwaarde in de toekomst. Met de inhoud van het taxatierapport bepaalt een geldverstrekker mede of de hypotheek wel of niet wordt verstrekt.
Wat is het verschil tussen een taxatierapport en bouwkundige keuring?
Een taxatierapport is niet hetzelfde als een bouwkundige keuring. Een bouwkundige keuring is een uitgebreide bouwtechnische keuring waarbij eventuele verborgen gebreken aan het licht komen. Bij een hypotheek met NHG is een bouwkundige keuring soms verplicht, bijvoorbeeld bij niet-gerenoveerde appartementen van voor 1940.
Wanneer laat je een taxatie uitvoeren?
In een koopovereenkomst wordt vaak de ontbindende voorwaarde: ‘voorbehoud van financiering’ opgenomen. Een taxatierapport speelt hierbij een belangrijke rol: je hypotheekbedrag wordt gebaseerd op de getaxeerde woningwaarde in het taxatierapport. Het is daarom van belang om de taxatie ruim op tijd, voordat de ontbindende voorwaarde is verlopen, uit te laten voeren.
Waarom een NWWI taxatie?
In 2009 is het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) opgericht. Dit instituut wordt erkend door de NHG. Deze instelling ziet toe op de kwaliteit en betrouwbaarheid op taxaties voor woningen. Alle banken in Nederland vragen om een taxatierapport dat is opgesteld door een taxateur die is aangesloten bij het NWWI. Zo wordt elke taxatie via dezelfde duidelijke richtlijnen opgesteld.

Klantreviews

Deze klanten gingen je voor.

Waarom is een taxatie noodzakelijk?

Bij het opstellen van een koopovereenkomst wordt vaak de ontbindende voorwaarde van ‘voorbehoud van financiering’ opgenomen. Dit betekent dat de koper de woning alleen kan kopen als hij voldoende geld kan lenen van de bank. Dit is een belangrijke voorwaarde om de koper te beschermen. Het taxatierapport speelt hierbij een cruciale rol, omdat het de daadwerkelijke waarde van de woning laat zien.

Het is verstandig om het taxatierapport tijdig te regelen. Het liefst voordat de termijn voor financiering verloopt. Hierdoor heeft de koper genoeg tijd om de financiering te regelen en mogelijke problemen te voorkomen. Als je dit niet op tijd doet, kunnen er vertragingen optreden in het aankoopproces. Uiteindelijk kan zelfs de hele transactie worden stopgezet. Dit kan ook leiden tot mogelijke juridische consequenties. Het tijdig regelen van een taxatie is dus van groot belang voor een soepele aankoop van de woning.

Jouw huis in Amersfoort laten taxeren

Wil jij jouw huis in Amersfoort laten taxeren? Het proces van een taxatie begint met het inschakelen van een erkende taxateur. Deze deskundige is goed bekend met de lokale vastgoedmarkt. Daarnaast moet de deskundige de benodigde expertise hebben om een nauwkeurige schatting van de waarde van je woning te maken. Onze makelaars hebben jarenlange ervaring in het taxeren van woningen in Amersfoort.

Wil je graag je woning laten taxeren? Wij staan klaar om je te helpen met het verkrijgen van een taxatierapport. Neem vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande formulier.