huis verkopen tips

Huis verkopen? Vermijd deze 5 veelgemaakte fouten!

Een huis verkopen doe je niet elke dag en is een belangrijke beslissing in je leven. Een waardevolle en succesvolle verkoop is dus gewenst.

Het verkopen van een woning in Utrecht is op dit moment door de drukke woningmarkt geen grote uitdaging. Een woning góed verkopen vraagt echter om kennis en kunde. Er zijn enkele veelvoorkomende verkoopblunders die je beter kunt vermijden.

1. Onscherpe foto’s

De fotopresentatie van jouw woning is een belangrijk onderdeel van de verkoop. De eerste kennismaking met een huis vindt namelijk veelal plaats via foto’s die op de website van een makelaarssite of funda staan. Als de foto’s niet aantrekkelijk zijn, zullen er minder mensen komen kijken. Slechte kwaliteit foto’s of foto’s met te weinig belichting kun je dus beter vermijden. Zorg ook voor een schoon en opgeruimd huis als de foto’s worden gemaakt.  

2. Een rommelig huis

Een opgeruimd en schoon huis is niet alleen belangrijk voor de verkoopfoto’s, maar ook voor de bezichtigingen! Een rommelig en niet-schoongemaakt huis is voor niemand aantrekkelijk, dus presenteer je huis pas als deze op z’n best is: na een goede opruim- en schoonmaakbeurt. Zorg ook dat het huis goed is doorgelucht en breng eventuele huisdieren even tijdelijk ergens anders onder.

3. Een leeg huis

Een leeg huis heeft geen sfeer, geen uitstraling en oogt kleiner. Hierdoor maakt een leeg huis vaak een slechte indruk bij kijkers, wat een eventuele verkoop lastiger maakt.

Een eerste indruk kun je maar een keer maken! Ben je al verhuisd? Zorg dan dat er in ieder geval wat meubels en bijpassende accessoires staan. Deze kun je eventueel huren.

Een andere goedkopere optie is het huis inrichten met kartonnen meubels. Deze zijn bijna niet van echt te onderscheiden en makkelijk te verplaatsen. Een mooie bos bloemen op tafel maakt het geheel af!

4. Een te hoge vraagprijs

Als je een woning verkoopt, kun je zelf de vraagprijs bepalen. Door de krappe woningmarkt kan het aantrekkelijk lijken om de woning voor een te hoge vraagprijs in de markt te zetten. Dit is echter niet verstandig en zal eventuele potentiële kopers afschrikken. Er zal dan weinig belangstelling zijn.

Zorg dus dat je je woning aanbiedt voor een reële vraagprijs. Een goede verkoopmakelaar kan je hierbij adviseren.

5. Huis verkopen zonder makelaar

Bij het verkopen van een woning komt meer kijken dan je denkt. Als je hier geen ervaring mee hebt, zal het veel stress met zich meebrengen. Bovendien bespaar je niet altijd geld door het zelf te doen. Uit onderzoek is gebleken dat je huis gemiddeld 10% meer oplevert door een makelaar in te schakelen bij de verkoop. Een makelaar weet namelijk precies hoe de markt is en kan ervoor zorgen dat je je huis sneller verkoopt tegen de best mogelijke verkoopprijs. De kosten die je voor een verkoopmakelaar maakt, haal je er vaak ruimschoots uit.

Meer weten?

Wil jij binnenkort je huis in Utrecht of Amersfoort verkopen? Wij staan klaar om je te helpen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken. Tijdens een kennismaking geven wij jou inzicht in de verwachte verkoopwaarde van jouw woning en in onze bewezen werkwijze.